A Ford Trucks és az Einride szándéknyilatkozatot ír alá a jövőbeli termékfejlesztésről

A Ford Trucks, amely a jövő nulla károsanyag-kibocsátású nehéz haszongépjárműveit fejleszti, szándéknyilatkozatot írt alá az Einride teherszállítási technológiával foglalkozó vállalattal.

Közzétéve:

A Ford Otosan alatt működő globális márka, a Ford Trucks szándéknyilatkozatot írt alá az Einride teherszállítási technológiával foglalkozó vállalattal, amelynek értelmében értékelik a Ford elektromos járműveinek az Einride elektromos járműparkjába történő integrációját, és megvizsgálják a közös autonóm termékfejlesztés lehetőségeit.

A Ford Trucks a Ford egyetlen globális nehéz haszongépjármű-márkája, amely a Ford Motor Company és a Ford Otosan gyümölcsöző partnerségére és a dinamikus termékfejlesztés több mint fél évszázados tapasztalatára épít.

A közös értékelés részeként a Ford Trucks és az Einride gyártási erősségeiket, innovatív technológiáikat és iparági vezetői víziójukat kívánják felhasználni, hogy megteremtsék a technológia-központú járműflották következő generációját. A Ford Trucks által a jövőben bevezetni tervezett nulla szén-dioxid-kibocsátású járművek mellett az Einride-dal új együttműködési területek bontakoznak ki az elektromos és autonóm nehéz haszongépjárművek fejlesztése és gyártása terén. A potenciális partnerség célja, hogy hozzájáruljon a közúti közlekedés üzemeltetési költségeinek és CO2-kibocsátásának csökkentéséhez, miközben növeli a flották termelékenységét.

Güven Özyurt: “Elektromos teherautóink és új generációs technológiáink megtalálják méltó helyüket az Einride flottáiban”.

“A jövőt már ma megteremtjük új generációs technológiáinkkal, amelyek a könnyű haszongépjárművektől a nehéz haszongépjárművekig minden szegmensre kiterjednek” – mondta Güven Özyurt, a Ford Otosan vezérigazgatója. ” A Ford Trucks, a Ford egyetlen globális nehéz haszongépjármű-márkájának ambiciózus elképzelése összekapcsolódik az Einride-nak a nehéz haszongépjárművek jövőjét szolgáló technológiára helyezett hangsúlyával. Gyártási teljesítményünknek és innovatív termékeinknek köszönhetően már több mint 40 országban értünk el sikereket. Az Einride-dal való együttműködésünk a fenntarthatósági szemléletünknek és az e területen a jövő technológiáiba történő beruházásainknak köszönhető. A nehéz haszongépjárművek 2040-ig megvalósítandó zéró emissziós céljával összhangban elektromos teherautóink megtalálják majd helyüket az Einride flottáiban, amely technológiaorientált szállítási megoldásaival kiemelkedik a mezőnyben. Ez az összefogás nemcsak az autóiparbeli együttműködés fontosságát mutatja, hanem a fenntartható technológiákat is előmozdítja, ami a nehéz haszongépjárművek terén a jövőbeni vezetői ambíciónk jele.”

“A Ford Trucks a minőségi nehéz haszongépjárműgyártás példaképe, és élvonalbeli technológiánkkal párosítva még inkább képesek leszünk a közlekedés globális villamosításának fokozására. ” – mondta Ellen Kugelberg, az Einride vezető termékmenedzsere. “Az Einride az alapoktól kezdve építi újra a közlekedési hálózatot, és az egész ökoszisztémát újragondolja. Ebből kifolyólag szívesen dolgozunk együtt olyan gyártókkal, akik osztják ezt a jövőképet, mint például a Ford Trucks csapata.”

Az Einride-ról:

Az Einride egy áruszállítási technológiával foglalkozó vállalat, amely a jövő szállítmányozási hálózatát építi. A 2016-ban alapított Einride lett az első vállalat, amely úttörő szerepet játszott az áruszállítási hálózat kialakításában, amikor egy autonóm, elektromos járművet helyezett működésbe közutakon (Svédország, 2019). 2022-ben az első olyan vállalat volt, amely engedélyt kapott egy pod üzemeltetésére az Egyesült Államok közútjain. Az Einride Saga elnevezésű árufuvarozási platformja, elektromos és autonóm flottái, valamint töltő- és csatlakozási hálózatai révén az Einride lehetővé teszi a szállítmányozók számára, hogy fenntarthatóan és költséghatékonyan intézzék vállalkozásuk árufuvarozási feladatait. További információkért látogasson el az einride.tech weboldalra.

A Ford Trucksról:

A Ford Trucks, amely világszerte a Ford Otosan alatt működik, a világ egyik legnagyobb nemzetközi nehéz tehergépkocsi-gyártója. Számos különböző típusú járművet gyártunk, a nyerges vontatóktól kezdve az építőipari teherautókon át a 16 tonnát is meghaladó közúti tehergépjárművekig. A Ford Trucks nemzetközi termékstratégiájának alapját a Ford haszongépjárművek minőség, tartósság és hatékonyság terén elért, bizonyított eredményei képezik. A Ford Trucksnál több mint fél évszázados tervezési és gyártási tapasztalatot ötvözünk a piacspecifikus termékfejlesztésben szerzett szakértelemmel, hogy járműveink fő alkatrészeit, köztük a teljesen új motorokat is megtervezzük.

Jelenleg Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és a FÁK-ban működünk, és nemzetközi hálózatunkat 3 kontinensen folyamatosan bővítjük. Minden egyes nap sofőrök százezrei indulnak el világszerte, bízva a Ford Trucks termékeiben.

Megosztom másokkal

TRUCK NEWS

Leszámolnak a kompromisszumokkal

Eltökélten halad a villamosítás útján a Volvo Trucks, amely már jelenleg is az elektromos teherautók legszélesebb választékát kínálja világszinten. Idén jelentősen kibővíti az FH Electric, FM Electric és FMX Electric fülke-alvázak specifikációs lehetőségeit, hogy az…

Ismét a csúcson

Tavalyi kimagasló motorsportsikereit folytatva az idei évet is remekül kezdte a Toyota Gazoo Racing versenyistálló, ugyanis Nasser Al-Attiyah és Mathieu Baumel a Hilux T1+ versenypickuppal január elején megnyerte a 2023-as Dakar-ralit. A japán márka ezzel…

Keményfiúk a belga seregben

Megkezdődött a belga hadsereg által rendelt közel 900 DAF CF katonai teherautó átadása. A teljes mennyiséget 2025-ig kell a holland gyártónak leszállítania. Az összkerékhajtású, két-, illetve négytengelyes modellek egyik különlegessége, hogy a Tatra legendás, központi…

Megfizethetőn innovatív

Másfél év alatt igazi sikermodellé vált az új generációs MAN Lion’s Intercity LE alacsonybelépésű autóbusz, amely Európán kívül is új piacokat hódít meg, például Izraelben és Marokkóban. Mostantól már városi kivitelben és hibrid hajtáslánccal is…

Merész kezdés

Amióta megindult az elektromos gépjárművek piaci térnyerése, világszerte egyre több startupcég kezd járműgyártással foglalkozni, jó eséllyel a Tesla sikertörténetén felbuzdulva. Ennek egyik legújabb példája az Egyesült Királyságban nemrég útjára indult HVS, amely máris bemutatta egy…

Felvillanyozott hegymászók

Piaci bevezetésük előtt még fontosabb az alternatív hajtású modellek széles körű közúti tesztelése, mint hagyományos hajtásláncú társaik esetében. Hiszen ezek a merőben új technikák még számos nyitott kérdéssel, ugyanakkor annál kevesebb gyakorlati tapasztalattal szolgálnak. Ezért…

Ne szalassza el a legjobb ajánlatainkat

Iratkozzon fel hírlevelünkre és tájékoztatjuk akcióinkról, újdonságainkról.

Tovább a feliratkozásra