A hatékonyság bajnokai

Megjelenésük óta több neves szakmai díjat elnyertek, illetve számos összehasonlító teszten győzelmet arattak kiváló üzemanyag-fogyasztásukkal az új generációs DAF tehergépkocsik. Ezek tapasztalataiból merítve az eindhoveni gyártó bevezette az Efficiency Champion felszereltségi csomagot, amellyel az új XD, XF, XG és XG+ típus a lehető legnagyobb üzemanyag-hatékonyságot nyújtja.

Közzétéve:

Tavaly az új generációs DAF XF 450 magabiztosan tarolt a különféle német teherautós szaklapok közúti üzemanyag-hatékonysági összehasonlító tesztjein. Ebből kiindulva a holland gyártó Efficiency Champion néven összeállított egy olyan teljes körű specifikációs csomagot az új XD, XF, XG és XG+ típushoz, amely a lehető leghatékonyabb üzemelést segíti elő.

Jók között a legjobb

Mivel az üzemanyag-fogyasztás csökkentésének egyik legeredményesebb módszere a légellenállás mérséklése, az Efficiency Champion modellek alapfelszerelésként a tükrök helyett kamerákat alkalmazó DAF Digital Vision System elnevezésű rendszerrel, oldalsó és tetőlégterelőkkel, oldalszoknyákkal és egy különleges alsó légterelő lemezzel készülnek. Továbbá a csökkentett saját tömeg, a kis gördülési ellenállású gumiabroncsok, valamint a szériafelszerelésként beépített domborzathoz előrelátón igazodó sebességszabályzás is hozzájárul az üzemanyag-fogyasztás minimalizálásához.

Míg a szintén alapáron járó nagyteljesítményű PACCAR MX motorfék az üzemi fékek tehermentesítésével csökkenti az üzemeltetési költségeket, illetve sok esetben a retardert is kiválthatja. Az Efficiency Champion kivitelek hatékonyságát javítja még az új motorvezérlő szoftver is, amely a már korábban üzembe helyezett új generációs DAF teherautókra utólag is telepíthető egy frissítés keretében. Ez a program egyrészt csendesebbé és kiegyensúlyozottabbá teszi a motor járását, másrészt megteremti a folyamatos hálózatba kapcsolhatóságon alapuló megelőző karbantartási javaslatok lehetőségét, támogatva ezzel a jármű maximális rendelkezésre állását.

Kedvezőbb útdíjak

Persze a mérsékelt üzemanyag-fogyasztás egyúttal kisebb szén-dioxid-kibocsátást is jelent, ezért az Efficiency Champion modellek akár hat évig is élvezhetik a legkedvezőbb német útdíjakat biztosító CO2 Class III besorolást. Ez kilométerenként akár 1,6 cent megtakarítását is eredményezheti a Németország útjain közlekedő járműveknek. Ráadásul az új hatékonysági csomaggal készülő DAF tehergépkocsik hidrogénezett növényi olajjal, vagyis HVO-val is működtethetők, ami megújuló üzemanyagként akár kilencven százalékkal is csökkentheti a szén-dioxid-terhelést.

Fokozott biztonság

Az üzemeltetés hatékonyságát mindemellett az aktív biztonság növelése is fokozza a költséges és állásidőt okozó balesetek kockázatának mérséklésével. Ezért az Efficiency Champion kivitelek a legkorszerűbb vezetéstámogató rendszereket is alapáron kínálják. Ezek közé tartozik az automatikus vészfékrendszer legújabb generációja, az elinduláskor a jármű előtt tartózkodó gyalogosokra és kerékpárosokra adott figyelmeztetés, valamint az oldalsó holttérfigyelő. Az Efficiency Champion modellek PACCAR MX-11 vagy MX-13 motorral és különféle fülkeméretekkel állnak rendelkezésre, hogy az üzemeltetők a lehető legjobban a saját felhasználási követelményeikhez igazíthassák ezeket, ami szintén a hatékony üzemelés egyik kulcsa.

Megosztom másokkal

TRUCK NEWS

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből…

Amerikai milliomos

Fontos mérföldkőhöz ért az észak-amerikai utak egyik meghatározó csőrös cirkálója, ugyanis elkészült az egymilliomodik Freightliner Cascadia. Jól mutatja ennek a sikernek a súlyát, hogy a Cascadia az első észak-amerikai nehéz-kategóriás tehergépkocsi, amely hétszámjegyű eladási darabszámmal…

Teljesen elektromos kiszolgálás

Több szempontból is különleges üzemanyag-szállító szerelvény állt üzembe a stuttgarti repülőtéren. Egyrészt a Mercedes-Benz eEconic nyerges vontató az alacsonyra süllyesztett fülkéjével jól elfér a repülőgépek szárnya alatt, tisztán elektromos hajtásával pedig helyileg nulla károsanyag-kibocsátással működhet.…

A hatékonyság bajnokai

Megjelenésük óta több neves szakmai díjat elnyertek, illetve számos összehasonlító teszten győzelmet arattak kiváló üzemanyag-fogyasztásukkal az új generációs DAF tehergépkocsik. Ezek tapasztalataiból merítve az eindhoveni gyártó bevezette az Efficiency Champion felszereltségi csomagot, amellyel az új…

Ne szalassza el a legjobb ajánlatainkat

Iratkozzon fel hírlevelünkre és tájékoztatjuk akcióinkról, újdonságainkról.

Tovább a feliratkozásra