Új F-LINE szériájával a Ford Trucks formatervezést, technológiát és biztonságot kínál

A Ford Trucks bemutatja az F-LINE-t, egy új modellcsaládot, amely vadonatúj megjelenésével, csatlakoztatható, azaz távfelügyeleti technológiájával és fejlett biztonsági funkcióival kényelmes vezetési élményt nyújt.

Közzétéve:

A három szegmensben – közúti áruszállító nyerges vontatók, építőiparban használt teherautók és merev alvázas teherautók – korszerű formatervezéssel megalkotott új sorozat a csatlakoztatott járműtechnológiának köszönhetően hatékonyságot és maximális üzemidőt, illetve nagy teljesítményt kínál az ügyfeleknek.

A Ford Trucks, a nehéz haszongépjármű-iparág globális márkája a törökországi Antalyában megrendezésre kerülő eseményen leplezte le új F-LINE szériáját. A Ford Trucks által tervezett és fejlesztett F-LINE sorozat a csatlakoztatott járműtechnológiákkal, fejlett biztonsági és kényelmi funkciókkal, illetve korszerű formatervezésével hívja fel magára a figyelmet.

A Ford Trucks-ot a „Tehermegosztás” eszméje ihlette arra, hogy a piaci kereslet és az ügyféligények elemzésére támaszkodva megtervezze az F-LINE sorozatot. A széria gyártásának során az ügyfélélmény minden szintjén a hatékonyságot, az elégedettséget és a megbízhatóságot állítva fókuszba, innovatív és sokoldalú szakértelmének köszönhetően, a vállalat ezentúl a nehéz haszongépjármű-iparágon belül egy szélesebb ügyfélkört szolgálhat ki.

Az új termékcsalád három szegmenst fed le: a közúti áruszállításra alkalmas nyerges vontatókét, az építőipari felhasználásra szánt teherautókét és a merev alvázas teherautókét, amelyek mindegyike nagy teljesítményű járműveket foglal magában.

Duman: „A Ford Trucks-nál továbbra is arra törekszünk, hogy megteremtsük a kellő hatékonyságot és teljesítményt, illetve korszerű technológiákat nyújtsunk az ügyfeleinknek.”

Emrah Duman, a Ford Trucks vezetője hangsúlyozta, hogy termékeikkel és szolgáltatásaikkal valódi innovációt kínálnak azzal a szándékkal, hogy „a leghatékonyabb áruszállítási megoldásokkal értéket teremtsenek.”

Duman hozzátette: „Sikerünk a nemzetközi piacon és természetesen Törökországban is évről évre növekszik. A termékportfóliónk és az általunk kínált technológiák megújításával továbbépítjük a márkánkat. Az új F-LINE szériával, amelyet az ügyfelek visszajelzései alapján hoztunk létre, olyan innovatív elemeket kínálunk, amelyek a kényelmet és a jármű teljesítményét is fokozzák. A csatlakoztatott, azaz a távfelügyeleti járműtechnológiával és a továbbfejlesztett biztonsági technológiákkal kényelmesebb vezetési élményt biztosítunk ügyfeleinknek. A Ford Trucks-nál továbbra is arra törekszünk, hogy megteremtsük a kellő hatékonyságot és teljesítményt, illetve korszerű technológiákat nyújtsunk az ügyfeleinknek.”

A csatlakoztatott járműtechnológiának köszönhetően az új F-LINE még hatékonyabb

Az F-LINE széria esetében is felkínált ConnecTruck – Flottakezelő rendszernek köszönhetően az ügyfelek bármikor csatlakozhatnak a járműveikhez a honlapon vagy a mobiltelefonjukon keresztül. A járműveik térképes nyomon követésével gyors, valós idejű járműadatokat kaphatnak, illetve hozzáférhetnek a korábbi járműhasználati adatokhoz is. A csatlakoztatott járműtechnológiáknak köszönhetően a rendszer olyan hatékonysági megoldásokat kínál – például távdiagnosztikát és szoftverfrissítéseket –, amelyek 100%-ra növelik a jármű üzemidejét, illetve optimális teljesítményt biztosítanak. Az üzemeltetők távolról, valós időben felügyelhetik a Ford Trucks járművek állapotát. A technológiának köszönhetően a Ford Trucks valós időben, távolról követi a járműadatokat azzal a céllal, hogy növelje az üzemidőt, és hogy prediktív távdiagnosztikai algoritmusokkal beavatkozzon, mielőtt a jármű meghibásodna az úton.

F-MAX ihlette formatervezés

Az F-MAX ihlette F-LINE széria utasterét és külső megjelenését az ergonómia, a kényelem és a hatékonyság fokozása érdekében fejlesztették ki. A belső kialakítás az optimális kényelmet és minőséget hangsúlyozza, míg a külső dizájn stílusos, dinamikus és feltűnő megjelenést biztosít.

A 9 colos multimédiás kijelzőn a vezetők számos funkciót kezelhetnek a járművön belül, és az üléshez használt megújult anyagok, a vadonatúj kormánykerék és a kezelőgombok tovább fokozzák a vezetési kényelmet. A megújult hűtőrács, lökhárító, fényszórók, sárvédők, ajtók és tükörburkolatok ötvöznek erőt és stílust, egyúttal fokozzák az ergonómiát, hiszen a vadonatúj dizájn megkönnyíti a be- és kiszállást.

Vadonatúj technológiáknak köszönhető biztonságos vezetés

Az F-LINE széria a biztonsági technológiáknak köszönhetően valódi vezetési élményt is nyújt. A holttérfigyelő rendszer, a tolatókamera, a közlekedésitábla-felismerő, a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer, a vészfékjelző és az alkoholblokkoló rendszer minden úton garantálja a biztonságos utazást.

A gyalogosvédelemmel kiegészített ütközésre figyelmeztető rendszer, a Start & Stop funkcióval ellátott intelligens adaptív sebességszabályozó, az automata távolságifényszóró-vezérlés és a sávtartó rendszer biztonságosabb és élvezetesebb vezetési élményt nyújt a vezetőknek.

A Ford Trucks a társaság elkötelezett amellett, hogy 2040-re a termékportfólióját teljes egészében zéró károsanyag-kibocsátású járművek alkossák. A fenti célkitűzéssel összhangban a vállalat az „F generációs” név alatt futó nehéz haszongépjárművek terén továbbra is követi a zéró károsanyag-kibocsátású, csatlakoztatott – távolról felügyelhető – és autonóm technológiák mentén kidolgozott átalakítási ütemtervet. Az F-LINE sorozat 2024 februárjától rendelhető Európában.

Az ITOY-díjas F-MAX új, limitált kiadású változata: F-MAX Select

A Ford Trucks Antalyában az F-MAX Select modellről is lerántotta a leplet. A vadonatúj modell a 2019-ben ITOY-díjas F-MAX új, korlátozott példányszámú változata, amelyből mindössze 400 darab készült. Az F-MAX Select egyedülálló szintre emeli a vezetési élményt a formatervezés részletgazdagsága fejlett technológiával és fokozott kényelemmel párosul.

A Ford Trucks:

A Ford egyetlen nehéz haszongépjármű márkája, a Ford Trucks számos járművet gyárt, többek között nyerges vontatókat, építőipari tehergépjárműveket és 16 tonna feletti tehergépjárműveket. A „2019 International Truck of the Year (IToY)” díjat elnyerő tehergépkocsink, az F-MAX kivívta a kritikusok elismerését, és jelentős globális keresletet eredményezett. A Ford haszongépjárművek minőség, tartósság és hatékonyság terén elért eredményei igazolják a Ford Trucks nemzetközi termékstratégiáját, amely a birtoklás legkedvezőbb teljes költségének ígéretén alapszik.

A Ford Trucks vállalatnál a több mint fél évszázados tervezési és gyártási tapasztalatunkat a piacspecifikus termékfejlesztésben szerzett szakértelmünkkel egyesítve fejlesztjük járműveink fő alkatrészeit, beleértve a vadonatúj motorokat is. Jelenleg Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és a FÁK-ban működünk, és folyamatosan bővítjük 3 kontinensre kiterjedő nemzetközi hálózatunkat. Tehergépjárművek százezrei indulnak útnak nap mint nap a világ minden pontján a Ford által nyújtott biztonsággal. Ha szeretne bővebb tájékoztatást kapni a Ford Trucks vállalatról és világszerte elérhető termékeiről, látogasson el a www.fordtrucksglobal.com weboldalra.

Megosztom másokkal

TRUCK NEWS

Bűvös hetes

Megkezdődött az új generációs Volkswagen Transporter előértékesítése Németországban. Az újdonság a megújult külső és a vadonatúj digitális műszerfal mellett számos korszerű vezetéstámogató rendszert és kényelmi funkciót, nagyobb rakteret, illetve teherbírást, valamint többféle belső égésű és…

Hidrogénes mindenes

Nem minden hidrogénüzemű jármű üzemanyagcellás elektromos hajtású, ugyanis világszerte több személy- és teherautó-gyártó is foglalkozik hidrogéntüzelésű belső égésű motorok fejlesztésével. Többek között a Daimler Truck is, amely nemrég megkezdte egy hidrogénhajtású Mercedes-Benz Unimog U 430…

Vissza a gyökerekhez

Napjainkra eltűntek a piacról az egyszerű, olcsó, célszerű kialakítású, könnyen üzemben tartható, munkaautónak való üsd-vágd pickupok, ugyanis ezek a platós terepjárók a globális trendeket követve látványos megjelenésű, igényes kivitelezésű, gazdagon felszerelt, nagy teljesítményű életstílus-autókká váltak.…

Szétkürtölt fenntarthatóság

Hazánkban nem sokan ismerik a több mint nyolcvanéves járműgyártási múlttal büszkélkedő Hino márkát, azonban érdemes odafigyelni a fejlesztéseire. A Toyota holdudvarába tartozó gyártó tavaly októberben a Japán Mobilitási Kiállításon két fontos újdonságot is bemutatott a…

Díjnyertes digitalizáció

Jelentősen megújultak az MAN és NEOPLAN buszok a 2024-es modellévre. Egyik legfontosabb innovációjuk a vadonatúj, igényes és ergonomikus műszerfal a teljesen digitális műszerpanellel, valamint az intelligens kialakítású és működésű kezelőelemekkel. Ezzel elnyerték a Busworld szervezet…

Sokszínű alternatívák

Több fontos, illetve érdekes újdonsággal is kirukkolt az Isuzu a közelmúltban. Egyrészt átfogóan megújította a hazánkban is egyre sikeresebb D-Max pickupot. Másrészt kifejlesztett egy gyors akkumulátorcserén alapuló rendszert tisztán elektromos hajtású kisteherautókhoz, valamint bemutatott egy…

Ne szalassza el a legjobb ajánlatainkat

Iratkozzon fel hírlevelünkre és tájékoztatjuk akcióinkról, újdonságainkról.

Tovább a feliratkozásra