A Ford Trucks a Solutrans kiállításon mutatja be az új F-LINE sorozatot

A formatervezés, a technológia és a biztonság integrációja

A Ford Trucks Európa egyik vezető nehéz- és könnyű haszongépjármű-kiállításán, a Solutranson mutatta be a márka mérnöki, innovációs és gyártási szakértelmén alapuló, legújabb termékeit és technológiáit.

Közzétéve:

A Ford Trucks leleplezte a fejlett biztonsági funkciókkal, csatlakoztatott járműtechnológiákkal és friss dizájnnal kialakított, vadonatúj F-LINE modellcsaládot. A Ford Trucks továbbá bemutatta az F-MAX SELECT-et is, az F-MAX új és korlátozott szériás változatát, illetve egy forradalmian új, hidrogénnel táplált belsőégésű motort, amely a fenntartható technológia terén nagy ugrást jelent a Solutranson.

A Ford Trucks által tervezett és fejlesztett F-LINE sorozat a csatlakoztatott járműtechnológiákkal, fejlett biztonsági és kényelmi funkciókkal, és a korszerű dizájnnal hívja fel magára a figyelmet.

Az új sorozat 3 szegmenst fed le: a közúti áruszállításra alkalmas nyerges vontatókét, az építőipari felhasználásra szánt teherautókét és a merev alvázas teherautókét. Vagyis egy rendkívül sokoldalú gépjárműsorozatról van szó, amely hajtásképlet terén 4×2-es, 6×2-es, 8×2-es közúti áruszállításra alkalmas nyerges vontatókat, 4×2-es és 6×4-es merev alvázas teherautókat, illetve 6×4-es és 8×4-es építőipari felhasználásra szánt teherautókat tartalmaz, amelyek páratlan teljesítményt és innovációt ígérnek az áruszállítási ágazat számára.

Az F-LINE sorozat jelentős újítást hozott a formai-esztétikai kialakítás terén is. A belső teret a fokozott kényelem és a korszerűség jegyében alakították ki, hogy páratlan vezetési élményt nyújtson.

Az F-LINE szériában a biztonság is magasabb szintre emelkedett a fejlett vezetéstámogató rendszereknek köszönhetően, amelyek újradefiniálják a biztonságos vezetési élmény fogalmát. A gyalogosvédelemmel kiegészített ütközésre figyelmeztető fékrendszer és a Start & Stop funkcióval ellátott intelligens adaptív tempomat biztosítja kritikus helyzetekben a gyors reakciókat. Mindeközben az olyan funkciók, mint az automata távolságifényszóró-vezérlés, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, az intelligens sebességtartó és a holttérfigyelő rendszer fokozott éberségre és proaktív biztonsági intézkedések megtételére ösztönzik a vezetőt, így garantálva a biztonságos vezetést minden úton.

A hátsó parkolássegítő, a gumiabroncsnyomás-ellenőrző, a vészfékezés jelző, az alkoholblokkoló rendszer és a figyelemfelhívó rendszer a vezető álmossága vagy figyelemelterelés esetén, valamint a gyalogos vagy kerékpáros közelségére figyelmeztető rendszer szintén zökkenőmentesen működik, hogy páratlan szintű biztonságot nyújtson.

Okosabb, hatékonyabb vezetési élmény a csatlakoztatott járműtechnológia révén

Az F-LINE sorozat lelke a jövő vezetési élménye, amelyet a fejlett járműtechnológia táplál. A hatékony és intelligens működés érdekében a Ford Trucks ConnecTruck rendszerébe tökéletesem integrált sorozat minden modellje egy csatlakoztatott flotta részét képezi. Ez a típusú integráció nemcsak a vezetési élményt fokozza, hanem jelentős üzemidő-előnyökkel is jár, új mércét állítva fel a haszongépjárművek üzemeltetése terén.

„Az ügyféligényekre odafigyelő innovatív márkaként kutatás-fejlesztési tevékenységünk fókuszában a következő generációs technológiák piacra dobása áll. Célunk, hogy minden egyes általunk fejlesztett termékkel segítsük az ügyfeleinket abban, hogy üzletüket egyre jövedelmezőbb szinten, a megérdemelt kényelem és biztonság jegyében üzemeltethessék. Büszkén mutatjuk be az új F-LINE sorozatot, amelyet az üzemeltetési költségek csökkentése és a járművek teljesítményének növelése érdekében, illetve azzal a céllal fejlesztettünk, hogy a csatlakoztatott járműtechnológiáknak és a fejlett biztonsági funkcióknak köszönhetően kényelmesebb és biztonságosabb vezetési élményt nyújtsunk ügyfeleinknek” – nyilatkozta Emrah Duman, a Ford Trucks alelnöke.

„Az új F-MAX SELECT és az úttörőnek számító, hidrogénnel táplált belsőégésű technológiánk jól példázza az innováció és a fenntarthatóság iránti rendíthetetlen elkötelezettségünket. Eltökélt szándékunk, hogy továbbra is nagyobb hatékonyságot, még jobb teljesítményt és élvonalbeli technológiákat biztosítsunk ügyfeleink számára.”

Az ITOY-díjas F-MAX új, limitált kiadású változata: F-MAX Select

A Solutranson a Ford Trucks bemutatott egy limitált szériás exkluzív modellt is, az F-MAX SELECT-et, amely a 2019-es ITOY-díjas F-MAX különleges változata, és mindössze 400 darab készül belőle. Az exkluzív modell esetében a formatervezés részletgazdagsága fejlett technológiával és fokozott kényelemmel párosul.

Zöld vezetési kultúra: A Ford Trucks hidrogénmotorja

A Ford Trucks azzal is a figyelem középpontjába került a Solutranson, hogy bemutatta a hidrogénnel táplált belsőégésű motorját, a fenntartható technológia egyik fontos vívmányát. A vállalat jelenleg különböző üzemanyag-koncepciókat tesztel, és erősen hisz a hidrogénhajtás jövőjében, megszilárdítva ezzel a zöld technológiákat előnyben részesítő márkaként kivívott pozícióját.

Az „F generációs mozgalom” égisze alatt a Ford Trucks a zéró károsanyag-kibocsátású, csatlakoztatott, azaz távolról felügyelhető és autonóm technológiák bevezetésével a nehéz haszongépjárművek jelentős átalakítását célul kitűző szerveződés élére állt. Az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében a társaság elkötelezett amellett, hogy 2040-re a nehéz haszongépjárművek gyártása során elérje a nulla károsanyag-kibocsátást. Elkötelezettségének bizonyítékaként a 2022 szeptemberében Hannoverben megrendezett IAA Transportation kiállításon a Ford Trucks bemutatta saját fejlesztésű, 100%-ban elektromos meghajtású teherautóját.

Megosztom másokkal

TRUCK NEWS

Bűvös hetes

Megkezdődött az új generációs Volkswagen Transporter előértékesítése Németországban. Az újdonság a megújult külső és a vadonatúj digitális műszerfal mellett számos korszerű vezetéstámogató rendszert és kényelmi funkciót, nagyobb rakteret, illetve teherbírást, valamint többféle belső égésű és…

Hidrogénes mindenes

Nem minden hidrogénüzemű jármű üzemanyagcellás elektromos hajtású, ugyanis világszerte több személy- és teherautó-gyártó is foglalkozik hidrogéntüzelésű belső égésű motorok fejlesztésével. Többek között a Daimler Truck is, amely nemrég megkezdte egy hidrogénhajtású Mercedes-Benz Unimog U 430…

Vissza a gyökerekhez

Napjainkra eltűntek a piacról az egyszerű, olcsó, célszerű kialakítású, könnyen üzemben tartható, munkaautónak való üsd-vágd pickupok, ugyanis ezek a platós terepjárók a globális trendeket követve látványos megjelenésű, igényes kivitelezésű, gazdagon felszerelt, nagy teljesítményű életstílus-autókká váltak.…

Szétkürtölt fenntarthatóság

Hazánkban nem sokan ismerik a több mint nyolcvanéves járműgyártási múlttal büszkélkedő Hino márkát, azonban érdemes odafigyelni a fejlesztéseire. A Toyota holdudvarába tartozó gyártó tavaly októberben a Japán Mobilitási Kiállításon két fontos újdonságot is bemutatott a…

Díjnyertes digitalizáció

Jelentősen megújultak az MAN és NEOPLAN buszok a 2024-es modellévre. Egyik legfontosabb innovációjuk a vadonatúj, igényes és ergonomikus műszerfal a teljesen digitális műszerpanellel, valamint az intelligens kialakítású és működésű kezelőelemekkel. Ezzel elnyerték a Busworld szervezet…

Sokszínű alternatívák

Több fontos, illetve érdekes újdonsággal is kirukkolt az Isuzu a közelmúltban. Egyrészt átfogóan megújította a hazánkban is egyre sikeresebb D-Max pickupot. Másrészt kifejlesztett egy gyors akkumulátorcserén alapuló rendszert tisztán elektromos hajtású kisteherautókhoz, valamint bemutatott egy…

Ne szalassza el a legjobb ajánlatainkat

Iratkozzon fel hírlevelünkre és tájékoztatjuk akcióinkról, újdonságainkról.

Tovább a feliratkozásra