Teljes megújulás nagyszabású célokért

Töviről-hegyire megújult, sőt, még egy új típussal is kibővült a Toyota európai kishaszonjármű-kínálata. A kívül-belül frissített Proace City és Proace kisáruszállító, valamint a hibriddé előléptetett Hilux pickup mellett ugyanis megjelent a palettán a legnagyobb szegmensbe tartozó Proace Max.

Közzétéve:

Ránézésre is egy családot alkot a Toyota Proace City kompakt kishaszonjármű, az eggyel nagyobb Toyota Proace és a Citroën Jumper, illetve Peugeot Boxer ikertestvéreként most megjelent Toyota Proace Max, ugyanis mindhárom típus a japán márka jelenlegi stílusvilágába illeszkedő orrkialakítást kapott. Ennek jellegzetessége a fényszórók közötti hűtőrács hiánya és magasabb felszereltségi szinteknél a teljesen LED-es világítás, továbbá új könnyűfém keréktárcsákkal bővült a kínálatuk.

A trió fülkéiben új multifunkciós kormánykerék, felszereltségtől függően teljesen digitális műszerpanel és tízcolos érintőkijelzőt, beépített navigációt, illetve vezeték nélküli telefontükrözést kínáló információs és szórakoztatórendszer utal az átfogó korszerűsítésre. Napjaink elvárásainak megfelelően persze számos új hálózatba kapcsolhatósági szolgáltatás is társul a Toyota kishaszonjárművekhez. Ráadásul már a Proace-család összes tagja tisztán elektromos hajtással is elérhető, továbbá megkapták a Toyota Safety Sense legkorszerűbb vezetéstámogató rendszereit. Emellett a passzív biztonságuk is javult az új oldallégzsákoknak, az ütközéskor összecsukló kormányoszlopnak és a több ponton megerősített vázszerkezetnek köszönhetően.

A Proace City és a Proace specifikus újdonságai

A Proace City elektromos kivitele a legkorszerűbb technikát képviselő akkumulátorcsomagot kapott, így az eddiginél 50 kilométerrel nagyobb, vagyis 330 kilométer a hatótávja, ami vezető érték a kategóriájában. Ez az 50 kilowattórás akkumulátora pedig 100 kilowattos egyenárammal fél óra alatt feltölthető 80 százalékosra. Az elektromos Proace típusba viszont már 75 kilowattórás akkucsomag is kerülhet, amely a jelenleginél 20 kilométerrel nagyobb, azaz 350 kilométer hatótávot biztosít. Emellett egy 50 kilowattórás akkumulátor szerepel a típus étlapján.

Új típus a kínálatban a Proace Max

Az európai piacon legnagyobb Toyota kishaszonjármű, a Proace Max zárt furgonként kétféle tengelytávval és háromféle hosszúsággal, illetve magassággal áll az ügyfelek rendelkezésére, persze fix- és billenőplatós, fülke-alvázas, fosztott alvázas és duplafülkés kivitelek is választhatók. A legnagyobb furgon 17 köbméternyi rakományt is magával vihet. Elektromos változatát 200 kilowatt legnagyobb teljesítményű villanymotor mozgatja 420 kilométer hatótávolság mellett.

Hilux hibrid hajtáslánccal

A francia kooperációban kínált Proace kishaszonjárművek mellett a Toyota saját legendás pickupja, a Hilux is megújult, aminek középpontjában a 48 voltos hibrid hajtásrendszer áll. Ennek lényege, hogy a 2,8 literes, 204 lóerős, 500 newtonméter legnagyobb nyomatékú dízelmotorhoz egy szíjhajtással kapcsolódó, 16 lóerős, 65 newtonméter maximális nyomatékú indítógenerátor társul. A fékezéskor visszatermelt energiát fogadó 7,6 kilogrammos lítiumion-akkumulátort a hátsó üléspad alatt helyezték el. A Hilux koncepciójához illeszkedve a hibrid rendszer nemcsak az üzemanyag-fogyasztást és a menetteljesítményt javítja, hanem a terepjáró képességet is, ugyanis nehéz terepen simább gyorsításokat, lejtőkön pedig rekuperációs fékezéseket biztosít.

Sőt, a 48 voltos elektromos hajtás a stop-start rendszer hatékonyságát is javítja, így akár öt százalékkal is csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást. Jó hír, hogy a hibridesítés a Hilux hasznos teherbírását, vontatási kapacitását és gázlómélységét nem csorbította. A pickup másik újdonsága a Multi-terrain Select, amely automatikusan vagy manuálisan öt beállítás közül választva az adott terepviszonyokhoz optimalizálja az elektronikus menetstabilizáló működését. Mindezek alapján a Toyota Professional mostani átfogó termékfrissítése jelentősen hozzájárulhat majd ahhoz a célkitűzéshez, hogy a japán márka Európában a 2023-ban értékesített 140 ezer helyett 2025-ben már 180 ezer kishaszonjárművet helyezzen forgalomba, ami hétszázalékos piaci részesedést eredményezne.

Megosztom másokkal

TRUCK NEWS

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből…

Amerikai milliomos

Fontos mérföldkőhöz ért az észak-amerikai utak egyik meghatározó csőrös cirkálója, ugyanis elkészült az egymilliomodik Freightliner Cascadia. Jól mutatja ennek a sikernek a súlyát, hogy a Cascadia az első észak-amerikai nehéz-kategóriás tehergépkocsi, amely hétszámjegyű eladási darabszámmal…

Teljesen elektromos kiszolgálás

Több szempontból is különleges üzemanyag-szállító szerelvény állt üzembe a stuttgarti repülőtéren. Egyrészt a Mercedes-Benz eEconic nyerges vontató az alacsonyra süllyesztett fülkéjével jól elfér a repülőgépek szárnya alatt, tisztán elektromos hajtásával pedig helyileg nulla károsanyag-kibocsátással működhet.…

A hatékonyság bajnokai

Megjelenésük óta több neves szakmai díjat elnyertek, illetve számos összehasonlító teszten győzelmet arattak kiváló üzemanyag-fogyasztásukkal az új generációs DAF tehergépkocsik. Ezek tapasztalataiból merítve az eindhoveni gyártó bevezette az Efficiency Champion felszereltségi csomagot, amellyel az új…

Ne szalassza el a legjobb ajánlatainkat

Iratkozzon fel hírlevelünkre és tájékoztatjuk akcióinkról, újdonságainkról.

Tovább a feliratkozásra