Megfiatalodott európai sztár

Kategóriájában az európai piac vezetőjeként ünnepelheti hamarosan negyvenedik születésnapját a Fiat Ducato. Ezt a sikert többek között a rendszeres és következetes megújulásának köszönheti, amelynek ismét elérkezett az ideje. Így a Ducato csúcsszínvonalú megoldásokkal folytathatja példás pályafutását.

Közzétéve:

Egy típusfrissítés szinte elengedhetetlen eleme a külső ráncfelvarrás, főként egy olasz márkánál. Így a legújabb Fiat Ducato is egyértelműen felismerhető az áttervezett hűtőrácsáról, amelyen már a Fiat új logója virít. A típus további újdonsága a teljesen LED-es fényszórója, amelyben a haszonjárművek körében úttörőként az irányjelző futófényként villan fel. Mindemellett felkerült a hangzatos Lanzarote Grey névvel illetett szürke árnyalat a külső fényezés színpalettájára.

Lépést tart a korral

A fülke belsőterében ennél is bátrabban tevékenykedtek a fejlesztők, ugyanis korszerűsítették a műszerfalat, a kormánykereket, a váltókart, az üléseket, az ajtóburkolatokat és az automatikus légkondicionáló kezelőpaneljét. Szériafelszereléssé léptették elő az elektromos kormányrásegítőt, míg alaposan kibővítették az extrafelszerelések listáját. Így már teljesen digitális műszerpanellel, kulcs nélküli nyitással és indítással, elektronikus vezérlésű rögzítőfékkel, elektromos fűtőszálakkal leolvasztható szélvédővel, két USB-A és USB-C típusú csatlakozóval, 230 voltos aljzattal, valamint étkezéshez vagy munkavégzéshez ügyes kis asztallá alakítható utasüléssel is kérhető a népszerű olasz kishaszonjármű.

Hatékonyabb, mint valaha

Természetesen a hajtáslánc terén is haladni kell a kor követelményeivel. Így a Ducato új Multijet3 dízelmotorja már az Euro 6d norma előírásait is teljesíti, ugyanakkor akár hét százalékkal is kisebb lehet az átlagos üzemanyag-fogyasztása, valamint tartósabb és csendesebb a korábbi erőforrásához képest. A teljesítménykínálatban immár 120, 140, 160 és 180 lóerő szerepel, a három legerősebb változat esetében pedig a hatfokozatú kézi helyett kilencfokozatú automatikus váltó is kérhető. Továbbá az új fejlesztésű elektromos rendszer több vezetéstámogató funkció előtt is kaput nyitott, ennek köszönhetően a Ducato már kettes szintű önvezetésre is alkalmas. Immár automatikus vészfékrendszer, táblafelismerés, éberségfigyelő, dugóban araszolást segítő rendszer, aktív sávtartó, visszapillantó tükröket helyettesítő kamerák, oldalszélsegéd, vontatmánystabilizáló és aktív parkolássegítő is szerepel az arzenáljában. Az Uconnect rendszer szolgáltatásai és a FIAT alkalmazás révén pedig a hálózatba kapcsolhatóság terén is az élvonalban jár. Így az olasz gyártó sztárja a rajongók aktuális ízlését is ki tudja elégíteni a további sikerek érdekében.

Megosztom másokkal

TRUCK NEWS

Rekordtáv hidrogénnel

Sikeresen áttörte az üzemanyagcellás nehéz-teherautók hatótávolságának ezer kilométeres lélektani határát a Mercedes-Benz GenH2 prototípus. A folyékony hidrogénnel hajtott nyerges szerelvény negyven tonna összgördülőtömeggel egészen pontosan 1047 kilométert tett meg Wörth és Berlin között feltöltés nélkül,…

Lakóautó a jövőből

Már több mint negyedmillió California modell értékesítésével tette le a névjegyét a Volkswagen Haszonjárművek a lakóautók piacán. Most pedig a California Concept tanulmánnyal bemutatja, hogyan képzeli el a kishaszonjárműből kialakított kempingautók jövőjét. Nemcsak hajtásláncával és…

Ne szalassza el a legjobb ajánlatainkat

Iratkozzon fel hírlevelünkre és tájékoztatjuk akcióinkról, újdonságainkról.

Tovább a feliratkozásra