Megfiatalodott európai sztár

Kategóriájában az európai piac vezetőjeként ünnepelheti hamarosan negyvenedik születésnapját a Fiat Ducato. Ezt a sikert többek között a rendszeres és következetes megújulásának köszönheti, amelynek ismét elérkezett az ideje. Így a Ducato csúcsszínvonalú megoldásokkal folytathatja példás pályafutását.

Közzétéve:

Egy típusfrissítés szinte elengedhetetlen eleme a külső ráncfelvarrás, főként egy olasz márkánál. Így a legújabb Fiat Ducato is egyértelműen felismerhető az áttervezett hűtőrácsáról, amelyen már a Fiat új logója virít. A típus további újdonsága a teljesen LED-es fényszórója, amelyben a haszonjárművek körében úttörőként az irányjelző futófényként villan fel. Mindemellett felkerült a hangzatos Lanzarote Grey névvel illetett szürke árnyalat a külső fényezés színpalettájára.

Lépést tart a korral

A fülke belsőterében ennél is bátrabban tevékenykedtek a fejlesztők, ugyanis korszerűsítették a műszerfalat, a kormánykereket, a váltókart, az üléseket, az ajtóburkolatokat és az automatikus légkondicionáló kezelőpaneljét. Szériafelszereléssé léptették elő az elektromos kormányrásegítőt, míg alaposan kibővítették az extrafelszerelések listáját. Így már teljesen digitális műszerpanellel, kulcs nélküli nyitással és indítással, elektronikus vezérlésű rögzítőfékkel, elektromos fűtőszálakkal leolvasztható szélvédővel, két USB-A és USB-C típusú csatlakozóval, 230 voltos aljzattal, valamint étkezéshez vagy munkavégzéshez ügyes kis asztallá alakítható utasüléssel is kérhető a népszerű olasz kishaszonjármű.

Hatékonyabb, mint valaha

Természetesen a hajtáslánc terén is haladni kell a kor követelményeivel. Így a Ducato új Multijet3 dízelmotorja már az Euro 6d norma előírásait is teljesíti, ugyanakkor akár hét százalékkal is kisebb lehet az átlagos üzemanyag-fogyasztása, valamint tartósabb és csendesebb a korábbi erőforrásához képest. A teljesítménykínálatban immár 120, 140, 160 és 180 lóerő szerepel, a három legerősebb változat esetében pedig a hatfokozatú kézi helyett kilencfokozatú automatikus váltó is kérhető. Továbbá az új fejlesztésű elektromos rendszer több vezetéstámogató funkció előtt is kaput nyitott, ennek köszönhetően a Ducato már kettes szintű önvezetésre is alkalmas. Immár automatikus vészfékrendszer, táblafelismerés, éberségfigyelő, dugóban araszolást segítő rendszer, aktív sávtartó, visszapillantó tükröket helyettesítő kamerák, oldalszélsegéd, vontatmánystabilizáló és aktív parkolássegítő is szerepel az arzenáljában. Az Uconnect rendszer szolgáltatásai és a FIAT alkalmazás révén pedig a hálózatba kapcsolhatóság terén is az élvonalban jár. Így az olasz gyártó sztárja a rajongók aktuális ízlését is ki tudja elégíteni a további sikerek érdekében.

Megosztom másokkal

TRUCK NEWS

Óriási lépés az önvezetés felé

Már az évtized közepén megjelenhetnek a négyes szintű önvezetésre képes nehéz-tehergépjárművek a német autópályákon az ATLAS-L4 kutatás-fejlesztési projekt keretében. Ez a tizenegy neves résztvevőt összefogó kezdeményezés pedig jelentősen előrelendítheti az önvezető teherautók piaci elterjedését, ami…

Amerikai turista

Egyre komolyabban veszi az EvoBus GmbH az észak-amerikai piacot. Így már nemcsak az európai távolsági buszait kínálja a tengeren túl az ottani előírásoknak és igényeknek megfelelő módosításokkal, hanem egy külön típust is kifejlesztett erre a…

Ne szalassza el a legjobb ajánlatainkat

Iratkozzon fel hírlevelünkre és tájékoztatjuk akcióinkról, újdonságainkról.

Tovább a feliratkozásra